Erwin a lapföldi története

2010.01.27. 00:47

Erwin egy lapföldi kis paraszt volt, jó nagy termettel. Nem volt különösebben gazdag, vagy ismertebb, mint bármely más ember a faluban, de mert nagyot álmodni.

 Egy nap kiment az erdőbe egy fűrészel és egy baltával és nekikezdet nagy művének. 97 nappalon és 3 éjszakán át építette várát. Hogy mért 97 nap és 3 éjjel? Ti tudnátok alvás nélkül építeni 97 napon át? Akkor ügyik vagytok. Mert Erwin nem így ő éjjel általában aludt.

Tehát 98 napra elkészült személyre szabót Fa kövára. Itt uralkodót ezután Erwin a birodalmán. És mivel az egész erdőt kivágta a kővárához, az erdő helyén lévő nagy pusztán uralkodót.

 Erwinek emelet minden egymaga kelet az embereivel szembeszállni a kővárát zaklató mókusokkal meg harkályokkal. Nem járt a kővára felé senki, csak egy nagyobb csapat varjú húzót el a felette reggel útban a mezökre, meg este hazafelé. Szórakozás képen ilyenkor mindig jól telifosták Erwin fa kővárát, így a fanyüvők mellet, várát is napjában 2x takaríthatta teljesen egyedül, embereivel.

 Egy nap halotta, hogy a Skótok felkelést terveznek az angol király ellen, még a parasztok is bejelentették felkelési szándékukat. Erwin így jó lapföldiként, nem néztem meg a kedvenc sorozatát, csak megvacsorázott és korán lefeküdt. Még a várát se tisztította meg csak sietett mielőbb az ágyba, hogy holnap részt vegyen a parasztfelkelésen. Persze elfelejtette felhúzni az ébresztőjét így reggel elaludt és nem kelt fel a többi paraszttal együtt korán.

 A skótok megharagudtak rá és eldöntötték megbüntetik. Másnap a skótok 14:25-kor és nem előbb, mert a déli teaidőt szépen betartódták, megjelentek Erwin vára előtt seregeikkel. Erwin fegyverbe utasította magár embereivel együtt és várta az ostromot. A skótok is várták, de Ostrom nem jött el. Hiába hívták, nem vette fel a postagalambját, és a MSN Fox-a is azt jelezte, „nincs gépnél”, hiába küldtek neki rezgő vibrátor jelet. Az ostrom így elmaradt, helyette a skótok megpróbáltak betörni Erwin fa kővárába és megbüntetni öt. Erwin hősen hajigálta a használt zoknijait, mert volt belőle elég. A skótok nem bírták és taktikát váltottak, na meg ruhát is mert igen megizzadtak. Másnap szappanokat kezdtek belövöldözni a várba.  Erwin egész vára annyira csúszós és tiszta lett hogy a légypiszok is meglátszott a szép fa kővárán. Szégyenkezet is Erwin mikor a varjak végig szarták reggel és este. Erwin nem bírta a megaláztatást és fellázadt önmaga ellen. Erwin persze nem hagyta, hogy önmaga lázadjon és megadja magát. Így levert a saját maga elleni felkelést és lázas tisztogatásba kezdet. Egymaga az embereivel. A skótok nem győzték nevetéssel, ahogy Erwin kis vödörrel szaladgálva próbálja feltakarítani fa kővárát, miközben csetlik botlik a sok varjúfosón, vagy ép a szappanhabtól prüszköl.

 Erwin másnap feladta, vára teljesen elázott és csúszót a szappantól, meg a varjúfostól. Kilépek fa kővára kapuján ö és emberei, egészen pontosan egy fő maga Erwin. Mert ugye az elején is említetem, hogy ő maga és emberei. De a skótok nem voltak sehol. Kiröhögték magukat és elmentek haza elmesélni, mit láttak.

 Erwin elhagyta használhatatlan fa kővárát és ment-ment… Talán még ma is megy, keresve a megfelelő helyet ahol felépítheti álmai Homok kővárát. Vagy cseppkővárát, vagy jégcsap kő várát vagy tudja a fene mit talál majd ki, ha ott lesz ahol….Vége.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saw2.blog.hu/api/trackback/id/tr781705501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crowbaby · http://www.crowbaby.blog.hu 2010.02.01. 22:20:49

:D:D:D
én az egészen akkor röhögtem a legjobbat, amikor azt írtad: varjúfosón.... de még most is röhögök...még mostis...mostis :D:D:D áhh, ez kész:D
ügyi vagy :)

Saw 2010.02.02. 16:03:41

kösszi :) a varjus ihletett te adtad ♥

Saw 2010.02.04. 09:38:30

Kösszi igyekszem ennek megfelelően élni XD
süti beállítások módosítása