Röyksopp

2009.03.31. 02:56

Sokan meglepődhetnek a címen, hát mit mondjak én is meglepődtem volna anno ha valaki azt mondja „hallgasd meg a Röyksopp nevű Norvég eletronikus zenét játszó együttest biztos tetszeni fog”… 

Nos talán a véletlen, talán a sor ami Hollócskámmal ♥ is szerencsésen összehozott, tettelehetővé hogy egyik kedves barátunk blogján meg hallgatott „What else is there ?„ című Röyksopp szám mind kettőnkre ugyan azt a hatást tette és azon vettük észre magunkat, hogy boldog áhitatal hallgatjuk fejünket rázva jobbra, balra ere a számra, amikor csak haljuk. És amikor lehet meg is hallgatjuk.
Utána nézve tehát a Röyksopp egy Norvég eletronikus zenekar. Torbjorn Brundtland és Svein Berge alkotta páros 1998 óta zenélnek együtt. Pályafutásuk alatt legjobb videó klip, legjobb eletronikus album és Norvég Gremidíjnak megfelelő Klip díjat is bezsebelték. Számaikat nem csak a rádió, de tévé is leadta egyes műsorok és reklámok betétdala ként, még a számítógép ipar is felhasználta zenéiket játékok és programok zenéjének.
Első zenéiket egy független Norvég kiadó a „Telle” adta ki. Később nagy-Birtaniában egy nagyobb kiadó járult a "Melody A.M." album kiadásához 2001-ben. A kislemez a legismertebb számokat tartalmazta: "Eple", "Poor Leno", "Remind Me" és "Sparks".
2002-ben a lemezhez készült videó klippel bezsebelték a legjobb klip díját.
2005 Júl. 12-én jelent meg, a "Only this moment" című albumuk.
2006-ban kiadtak egy kilenc számot tartalmazó CD-t, "Röyksopp's Night Out" címmel, melyen új mixet a "Sparks" és a "Go with the Flow" című számot (mely egy Queens Of The Stone Age szám feldolgozása) is tartalmazta.
2007 jelent meg a "Back to Mine" cimü album.
A következő albumuk elvileg 2008-ban jelent meg… címét sajna nem tudom.
 

Bővében: Röyksopp infó

Az illető szám amit lassan rongyosra hallgatunk XD royksopp - What else is there ?

 

Akit érdekel halgasa meg a többit is... Szerintem élvezetesek, de az én örök kedvencem már csak a "What else is there ?" marad ♥ :)
Eple 

 

Poor Leno

Remind Me

 

Sparks


Go With The Flow

 

Az ajánlásért köszönet Hoze-nak XD

A bejegyzés trackback címe:

https://saw2.blog.hu/api/trackback/id/tr571036747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása