Bkv áldozatai

2010.01.15. 19:10

A napokban a bkv sztrájk miatt szopunk jó páran.

Mit is érünk el a sztrájkkal?

Egy biztos jobban fogom gyűlölni a bkv és ezzel sokan mások így lesznek. És ha sikerül a sztrájk és megkapják a hőn alítót pénzük, esetleg többet is… akkor azt mi fizetjük ki nekik mivel felemelik a jegyárakat és a bérleteket.

 

Hogy mért is van ez nem tom pontosan, ahogy elnézem valami cégen belüli vita elvégre a főnökség sikkaszt, a kormány szeretne nagyobb összeget megszerezni a BKV kincstárából és visszaszorítani a lopós konkurenciát. A dolgozok meg pénzt akarnak és hogy ne vegyenek el semmit, sött inkább többet adjanak nekik. Persze a dolgozok főleg a vezetőket utálják ezért is a sztrájk, de a vezetők nem járnak busszal meg villamossal, van kocsijuk és amúgy is be se járnak dolgozni, de kapják a fizit.

 

Persze a Máv is beszállt, ha lúd legyen kövér. Anyám anno Mávos volt így valamelyest megértem, tényleg elég kevés fizit kapnak és amit lehet el is vesznek tőlük. Atoll még nem kelet volna most nekik is szopatni minket. De a bkv alkalmazottaik, már csak az éves bérletel többet kapnak mint más dolgozó ember, plusz a fizetésük már most magasabb mint egy heti 8 órát dolgozó embernek.

 

Vagyis az egyetlen, akivel így kiszúrna, mi vagyunk. Még jó hogy a sztrájk első napján lejárt a bérletem és hogy sztrájkolnak az ellenőrök is amit nem is bánok (sztrájkoljanak felőlem életem végéig is), legalább így nem baszom el az érvényes bérletemből 1 hetet.

Mai nap halottam, hogy a nyugdíjas szakszervezet követeli a sztrájk végét, mert a nyugdíjasok így nem tudnak eljutni sehova. Részvétem értük amúgy télég szar lehet nekik és igazuk is van.

 

Itt említsük is meg a Bkv sztrájk áldozatait. =D

 

- Elsőként a húgomat emelném ki aki minden nap a Borárostol a súliáig, 4 megállót kell lesétálnia a 4-6 villamos vonalán minden nap. Áldozatáért a Bkv Áldozata kitüntetést adományozzuk neki, és a Szűz Mária valaga kitűntetést összes csimbókjával egyűt.

 

- Osztálytársnője Bia szintén 4 megállót sétál, de ö néha megvárja a villamost kínjában. Így őt konformizmus miatt, csak a Bkv áldozata kitüntetést kapja meg.

 

További díjakra jelöléseket várunk a: bkvaldozat@freemail.hu címre!

Kérlek írjátok meg nevetek (Nick nevetek / Becenevetek) és történeteiteket, hogy miien áldozatra kényszerültök vagy kényszerülnek ismerőseitek (ismerős esetén az ö nevüket) a BKV sztrájk alatt. Minden beküldött esetett, pár napon belül megjelenitek a blogomon a kitüntetésével együtt!

 

Hogy méltón emlékezünk azokra akik vérüket adták és példát mutattak nekünk a nehéz idők alatt

A bejegyzés trackback címe:

https://saw2.blog.hu/api/trackback/id/tr721675235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása